”Lågkolhydratkosten oroar oss”

maj 7, 2013 kl. 1:58 e m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

images

Livsfarlighetsverket!

Åsa Brugard Konde på Livsmedelsverket är oroad för LCHF-kosten. Hon påstår att den bara kan vara positiv en kort period om man vill gå ner i vikt. Hon är också bekymrad över att”många inte tror att fettkvalitén spelar någon roll”.

En annan s.k. näringsexpert, Åke Bruce, är orolig för att LCHF-anhängare äter för mycket mättat fett.

I dagen GP får s.k. näringsexperter uttala sig om nyttig mat.  Jag skulle vilja prata med Åsa som är nutrionist på Livsmedelsverket och jag skulle verkligen vilja prata med GP som inte låter andra komma till tals som har en annan uppfattning än de s.k. experterna. Varje gång som ”experterna” sprider myten om att mättat fett är farligt så hindrar de 100-tals kanske tusentals människor som verkligen borde prova LCHF-kosten mot olika inflammationer i kroppen.

Livsmedelsverket är livsfarligt! Hur kan Åsa Brugard Konde veta att LCHF-kosten bara är positiv på kort sikt och bara är bra för en viktnedgång? Det är ju kvalificerat skitsnack. Har hon prövat? Tusentals människor med ”kroniska inflammationer” har blivit friska av den icke-inflammernade LCHF-kosten. Jag känner folk som ätit LCHF-kost i 10 år och behållit sin goda hälsa genom att fortsätta med den naturliga LCHF-kosten. Tidigare har många varit sjuka av hjärtsjukdomar, diabetes m.m.

Beprövad erfarenhet finns!

Jag själv har bara ätit LCHF-kost i drygt 4 år. Jag är frisk fortfarande och ingen av mina tidigare sjukdomar har kommit tillbaka. Läs om Mats Hälsoresa.  Alla dessa uttalanden från ”experter” visar egentligen hur lite vi vet om hur dagens kost påverkar vår hälsa. Det finns bara en anledning till att vi ska behålla Livsmedelsverket som en statlig myndighet. Detta verk måste visa upp en ödmjukare attityd och inte vara så kaxiga om att de vet bäst. Massor av studier visar att så inte är fallet.

Kolesterolet har en läkande funktion?

Idag visar nyare studier om kolesterol att det har en läkande funktion i första hand. Det ska vara skälet för att kolesterol ansamlas i artärerna. Dessa nya studier menar att LDL används för att reparera och att HDL städar upp efter reparationen. Jag kan ansluta mig till resonemanget att kolesterolet har en läkande funktion. Jag behöver bara titta på min egen kropp som har läkt sig tack vare mindre kolhydrater och mer naturligt fett. Man kan ju också fråga sig varför vår egen kropp producerar 80 procent av vårt kolesterol och att även våra celler är inblandade i att producera kolesterol? Varför skulle våra kroppar ha den produktionen om vi inte behövde den?

Inflammationer är boven i dramat!

Det är istället inflammationer som blivit kroniska som är den stora boven till våra metabola sjukdomar som diabetes, cancer och hjärtsjukdomar. Det finns inget tvivel, i min värld, att inflammationer som inte läker sig med hjälp av kroppens eget immunsystem har så att säga blivit resistenta. Anledningen är att dessa inflammationer får ständigt tillskott av bränsle från för mycket glukos i vårt blodssystem. Det är ett alltför sött blod som är kärnan i problematiken. Jag tror att bakteriernas balans i kroppen förändras negativt av för mycket socker i blodet. Jag tror också att det är en viss sorts bakterier som äter sig fast i kärlväggarna och skapar ärrvävnad och mindre elasticitet i artärerna. Därmed har vi skapat grogrund för en rad olika inflammatoriska sjukdomar.

Vi måste bli kompis med våra bakterier för de är 10 gånger fler än våra celler!

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jag läste nånstans att Livsmedelsverkets främsta prioritet när det gäller mat och kostråd är att hålla sig väl med livsmedelsföretagen, så ska man tolka Åsas och Åkes uttalanden under den förutsättningen blir det således: livsmedelsföretagen är oroade över att folk väljer högkvalitativ mat istället för deras massproducerade produkter. SLV är enbart en megafon för industrin och deras trovärdighet är noll och intet.

    Gilla

  2. Jag skriver under på att LCHF kosten är fantastisk på att läka kroppen. Jag har under 1,5 år nu hållit mig till LCHF, dock inte strikt. Har svårt att avstå bröd, och nån öl emellanåt 🙂
    Men mina erfarenheter är att min mage och min tarmfunktion inte nånsin har varit så bra som den är idag. Tidigare led jag av IBS, trög mage, gaser och buksvullnad å det grövsta. Smärtor om vartannat utgjorde min vardag.
    Tack vare LCHF kosten är jag en ny människa.
    Jag menar att man behöver inte vara strikt LCHF, men man behöver vara restriktiv mot kolhydrater, ungefär som jag.
    Jag har under detta 1 och ett halvt år sänkt mitt kolesterol med 0.3.
    Inte höjt, alltså sänkt.

    Gilla

    • Hej Roger, vi är alla olika i så motto att vi tål kolhydrater olika mycket. Jag, t.ex., måste vara enormt strikt för att inte mina olika inflammatoriska sjukdomar ska återkomma. Så länge jag är noga med att äta strikt LCHF-kost så mår jag toppen. Ungefär 20 procent av människorna verkar kunna äta precis vad som helst och dom är inte sjuka och blir 100 år ändå. Vi andra 80 procent får lära oss hur våra kolhydratgränser är för att hålla oss friska.
      Hälsningar,
      Mats

      Gilla

  3. I sammanhanget var den här artikeln ju otroligt intressant: http://ettsotareblod.se/genombrott-hur-hoga-blodsocker-kan-driva-aderforkalkning/

    Gilla

  4. Brugård Konde behöver inte vara orolig för LCHF.Det räcker att se vad som hände med inuiterna när dom blev civiliserade. Dom var ju värdens friskaste och stakaste folk på sin ketogena kost. LCHF är ju ketogen om man vill. Behövs det mer bevis?
    Tack för bra blogg o bok

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: