Allergi-en global sjukdom!

juni 3, 2014 kl. 10:03 f m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

dok_allergierna_0-Det finns en siffra på att 40% av alla svenskar lider av allergi av något slag. 400 miljoner människor lider av allergier och 300 miljoner har astma i världen. Enligt WHO (World Health Organization) är allergier världens fjärde största sjukdom och blir snart nummer tre.

SVT dokumentär!

Det märkliga är att för några decennier sedan så var det bara några få procent som hade allergi av något slag. Idag i en mellanstadieklass har nästan hälften av eleverna allergiska besvär av något slag. För 30 år sedan var det bara en(1) elev, i genomsnitt, i klassen som hade allergibesvär.

Varför drabbas vi av allergier!

Hittills har man trott att det handlar om luftföroreningar och partiklar som färdas genom luften och angriper människors immunförsvar. I Tyskland efter Berlinmurens fall trodde forskarna att de skulle få bra jämförelsematerial när de mätte andelen människor med allergiska besvär i staden Leipzich i forna Östtyskland och Munchen i gamla Västtyskland. Hypotesen var förstås att i staden Leipzich i öst skulle människor ha avsevärt större allergiska besvär än i Munchen i gamla Västtyskland. I Leipzich fanns stora kolkraftverk som släppte ut massor av luftföroreningar.

Det visade sig att i Munchen var människorna mycket mer allergiska än i Leipzich. Detta förvånade forskarna eftersom det var klart värre luftföroreningar i Östtyskland än i Västtyskland. Kanske fanns där även andra orsaker till allergier?

Allergier-en inflammatorisk sjukdom!

Idag har vi ett 40-tal ”kroniska” inflammatoriska tillstånd i kroppen där forskare och sjukvård ännu inte hittat själva orsaken. Man tror fortfarande mycket men eftersom där inte finns någon bot så svävar man i okunnighet. Många allergiker har, till sin egen förvåning, blivit av med både allergiska besvär och astmaproblem när de börjat med LCHF-kosten.

Förklaringen till att inflammatoriska tillstånd i kroppen släpper (läker sig) verkar vara att vårt immunförsvar blir starkt av den ketogena kosten. På något sätt ser det ut som om ph-värdet i kroppen stabiliseras och bli mer basiskt istället för surt. Därmed ökar försvarsförmågan för vårt eget immunförsvar. Svampar, infektioner och aggressiva bakterier får svårare att överleva utan den försockrade miljö de är vana vid.

Signaler från vår kropp!

Det fantastiska är att vi ständigt får signaler från vår egen kropp om att vår livsstil och kostsammansättning bör förändras. Om du blir förkyld en gång i månaden så är det ditt eget immunförsvar som talar om för dig att det blivit försvagat av en felaktig livsstil och framför allt en felaktig kostsammansättning. Det gäller bara att vi tolkar signalerna rätt!

Idag tolkar vi de flesta av våra kroppsegna signaler som att vi bör äta mer och fler mediciner. Detta har vi blivit lärda sedan barnsben. Det är naturligtvis en tokig lösning och en felaktig analys av själva problemet. Själva grundtanken bör vara; Hur förbättrar vi vårt immunförsvar?

Bokomslag

Många med inflammatoriska besvär har blivit hjälpta av boken ”Frisk av mat”. Nu finns den i en uppdaterad version som du kan köpa. Maila ditt namn och adress till mig så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar, lindgren.mats@comhem.se eller info@lchfmatkasse.se Boken kostar 149 kronor plus frakt/porto. Här kan du läsa lite mer för dig som har extra stort behov, LCHF 2:5 

 

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jag hade nässeleksem och nickelallergi. Kunde aldrig ha smycken eller klockan på mig. Inte ens guldsmycken. När jag gick över till LCHF försvann båda problemen

    Gilla

  2. Hej Mats!
    Jag tror att förutom att äta lchf som är bra och kan läka allergier/sjukdomar,så vi bör tänka på att äta mat med färre tillsatser. En del av de e-ämnen som finns i processad mat kan vara allergiframkallade. Många vittnar om att de när de utesluter den falska citronsyran, som inte har något med citron att göra, ur sin kost, blir av med många allergiska symptom. Icas ekologiska pressade citron innehåller falsk citronsyra……märkligt

    Gilla

    • Sant! Försockringen av kroppen är en del som skadar immunförsvaret. En annan del är all kemi som vi stoppar i oss ovetande om dess konsekvenser. Naturlig utan kemi är bäst, alltid!
      Hälsningar,
      Mats

      Gilla

  3. Reblogga detta på Fet Hälsa.

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.