Kommer bagarmästaren att baka LCHF-bröd på ICA?

augusti 26, 2014 kl. 10:52 f m | Publicerat i Okategoriserade | 11 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

20110507219

Snart kommer jag att träffa bagarmästaren från en av de matbutiker som jag samarbetar med. Tanken är att han ska baka ett hälsosamt LCHF-bröd i matbutiken för försäljning i butik. Det blir en spännande utveckling. Kommer någon att köpa det brödet? Kan det bli en kontinuerlig försäljning av sådant bröd?

Om du har några goda recept på LCHF-bröd så får du gärna maila det till mig, lindgren.mats@comhem.se. Kanske kommer ditt bröd att bakas i matbutiken?

Det är ju inte begreppet bröd som är farligt utan det är dagens mjöl, som ingår i de flesta bröd, som inte är lämpligt som människoföda. Anledningen är förstås den stora mängden kolhydrater som finns i mjölet idag. Vetemjöl innehåller exempelvis 71 gram kolhydrater per 100 gram mjöl. Det är jämförbart med att äta mat som innehåller 71 % socker. Den dieten gör ingen människa frisk.

Den stora mängd sockerarter/kolhydrater som ingår i bröd, pasta och flingor i dagens utbud har en inflammerande faktor för människor och kan vara det som utlöser en metabol sjukdom som t.ex. diabetes, hjärt-kärlssjukdom eller cancer.

LCHF matkasse, som för närvarande har paus, håller på att installera ett nytt webbaserat affärssystem som kan integreras med matbutiker och kunder runtom i Sverige. Med detta nya system är vi inte beroende av att det ska vara ett stort antal kunder på en ort för att matkassen med recept och kunskapsdel/utbildning ska kunna levereras. Gå gärna in på LCHF matkasse och gör en intresseanmälan!

Fler nyheter!

Arbetet med den nya koststudien löper vidare. Just nu pågår förstudien som i princip innebär att vi har bestämt kriterierna för studien och nu söker pengar för att genomföra den. En dietist(!!) har anställts av mina fantastiska samarbetspartners som äger var sin ICA-butik. Dietisten, som har en magisterexamen, ska vara en koordinator för hela projektet och för att koststudien ska kunna starta upp i början på 2015.

Mitt företag, Frisk av Mat Scandinavia AB, ska leverera och koordinera mat och utbildning till deltagarna i koststudien. Just pågår en ansökan till Vinnova för att kunna genomföra vår del i projektet.

Om du är en investerare som råkar läsa min blogg så är du välkommen att höra av dig till mig, lindgren.mats@comhem.se. Du kan bli delägare till ett, minst sagt, spännande nyskapande hälsoprojekt. En tanke är att vi ska bli ett alternativ till sjukvården som vi tycker har fastnat i ett medicinträsk. Kunskap och hälsosam mat kan bli en viktig alternativ behandlingsform för den som söker orsakerna till sitt inflammatoriska tillstånd.

Boken ”Frisk av mat”!

Du kan köpa min uppdaterade bok ”Frisk av mat” direkt av mig. Maila bara ditt namn och adress så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Maila till lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se. Boken kostar 149 kronor plus porto!

Boken ”Frisk av mat” kommer att ges ut på tyska av ett tyskt förlag innan året är slut. Undrar vad tyskarna anser om den?

Här kan du läsa ett kapitel!

Ha en fortsatt skön sommar hälsar,

Mats Lindgren

IMG_0040

 

11 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Mats underbart att du lägger ner så mycket tid.
  Ang bröd som är riktigt LCHF har jag saknat i snart 2år nu tyckte det var gott med en brödbit till kaffet på morgonen.
  Kommer du att besöka ICA Maxi i Kungsbacka och även ICA i Kungsmässan?
  Lycka till Mats.
  /Bo

  Gilla

 2. längtar längtar!!! 🙂

  Gilla

 3. Hej, tummen upp för din entusiasm👍
  Jag äter ostplättar, fungerar oxå som hamburgerbröd. 9 st bröd= 3 ägg, 1,5tsk bakpulver, 1 msk fiberhusk eller psyllium kostfiber, 110g riven ost. Låt svälla lite. Klicka ut på plåt till önskad storlek. 200 grader i mitten ca. 9-11 min. Kanongott 😄

  Gilla

  • Tack för recept Pia. Det ser gott och enkelt ut!
   Hälsningar, Mats

   Gilla

 4. Här är ett nötbröd, som jag inte själv har testat men enligt Matgiken mycket gott:
  http://matgiken.wordpress.com/2014/03/01/det-oumbarliga-notbrodet-paleolchf/

  Gilla

  • Tack för brödrecept Bengt. Det blir till att provbaka för fulla muggar nu ett tag!
   Hälsningar Mats

   Gilla

 5. Ja, vad tyskarna anser är nog svårt att föresäga. Jag ska göra mitt bästa och köpa ngr exemplar att låna ut. Kostdoktorns tyska upplaga ”Köstliche Revolution” har jag lånat ut ngr ggr men inte riktigt sett ngt resultat. Nu gav jag den till min svärdotter som tyckte att hon åt alldeles för mycket kolhydrater. Hoppas att det ger resultat i den familjen. Din tyska version kommer naturligtvis att ligga under granen där. Önskar bara att den blir färdig lagom till Julruschen. Du har väl kontakt med LCHF.de? Där lär boken kunna spridas även via Facebook.
  Lycka till med boken och med matkassen.

  Gilla

  • Hej Lena, trevligt att höra av dig. Visst har jag kontakt med LCHF.de. En av initiativtagarna till LCHF.de jobbar på ett förlag som ger ut ”Frisk av mat” på tyska. Har ingen aning om vad den kommer att heta på tyska. Kostdoktorns bok på tyska har kanske inte sålt så mycket som förväntat men det är ju bara i början i Tyskland med matrevolutionen. Enligt LCHF.de kommer boken att komma ut innan året är slut. Vi får se hur det blir med det.
   Hälsningar från,
   Mats

   Gilla

 6. Önskar jag bodde nära dig, så jag fick möjlighet att köpa riktigt LCHF-bröd. Jag skulle i alla fall handlat, jag lovar. Sen det där med ”investerare” och delägarskap. Jag skulle vara den första att höra av mig till dig om jag hade minsta möjlighet. Kan inte tänka mig någon bättre investering just nu. Så bara att hålla tummarna att pengarna rullar in hos mig.. 🙂

  Gilla

  • Ok Carina, då väntar vi bara på din vinstlott! 🙂
   Hälsningar från Mats

   Gilla

 7. Birgitta Höglunds valnötsbröd smakar ”riktigt”. Men du bör nog kontakta Birgitta. Det är hon som har Brigitta Höglunds paleoblogg. http://forum.kostdoktorn.se/topic/4103-valn%C3%B6tsbr%C3%B6d/

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: