AGE-försockrad i kroppen!

augusti 19, 2013 kl. 2:56 e m | Publicerat i Okategoriserade | 11 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

images

Vad innebär det att vara försockrad i kroppen? Det finns en benämning som kallas AGE-Advanced Glycation End products. Enligt detta skall det förklara hur kroppen försockras inifrån. Det innebär t.ex. att våra artärer blir stela av försockringen och får svåras att utvidgas. Men hela vår kropp påverkas av försockringen, vi blir stela, utvecklar olika sjukdomar som ledbesvär m.m. Sjukvården brukar hänvisa till att många s.k. ålderssjukdomar som ledbesvär, diabetes, hjärt-kärlsjukdom beror på stigande ålder och är fullkomligt naturligt. Jag har en motsatt uppfattning eftersom jag haft just dessa sjukdomar men är fullständigt frisk idag utan mediciner.

AGE bildas när blodsockret är högt (det bildas även vid normalt bs, men mycket, mycket långsammare då). Ju högre blodsocker man har, desto mer AGE bildas i kroppen och ju äldre man blir, desto mer försockrad är den. Bildningen av AGE går till som så, att sockermolekyler (från maten), klistras samman med två olika proteinmolekyler (hemoglobin och kollagen.) Dessa små klistriga försockrade molekyler, fastnar sedan på olika ställen i våra kroppar. I huden, i våra leder, hjärtat och blodkärlen och bidrar till utveckling av åderförkalkning, ledstelhet, starr och demens.  En del påstår att när sockret väl har fastnat på ett ställe, är det oåterkalleligt. Det sitter där det sitter.

Vad beror försockringen på ?

Enligt mig så beror det helt enkelt på att vi ätit för mycket socker och för lite naturligt fett.  Kan det vara så enkelt? Ja det kan det faktiskt. Hela min kropp är ett enda stort bevis för detta. Enligt läkartidningen så beror AGE, försockringen i kroppen, på att vi äter för mycket mättat fett. Detta är rent nonsens och helt fel utifrån hur min kropp har reagerat på kostbytet från mycket kolhydrater till LCHF-kost.

DSC04400

Kan man bli av med försockringen i kroppen?

Ja, det verkar faktiskt som att kroppen kan läka sig om den får rätt bränsle. Tydliga signaler för min egen del var att mina gulnade tänder blev vitare och vitare utan blekning. Jag hade tidigare en stor tillväxt av plitor och bruna fläckar på huden. Detta trodde jag var en naturlig sak kopplat till att jag blir äldre. Efter kostbytet till LCHF  avtog tillväxten och huden blev spänstigare och kändes friskare. Jag märkte också tydligt på min sambo att hennes hud såg mycket friskare ut eftersom hon också gjorde ett kostbyte till LCHF tillsammans med mig för snart 5 år sedan. Hennes eksem i händerna försvann också och har inte återkommit liksom hennes migrän som också läkte sig i samband med kostbytet.

En annan tydlig signal för egen del var att jag kände mig mycket mjukare i lederna och mina ledbesvär försvann allteftersom. Mina kissepauser på natten minskade i antal och efter cirka ett halvår så behövde jag inte gå upp alls på natten för att kissa. Jag är säker på att detta har med den avtagande försockringen i kroppen att göra.

Att sjunga och spela har varit en stor del av mitt liv men aldrig kunde jag föreställa mig att mitt röstomfång(avståndet mellan högsta diskant och lägsta baston) kunde bli bättre när jag närmade mig de 60. Visst är detta också en hälsovinst beroende på den minskade försockringen i min kropp! Det finns ingen annan förklaring! Till sist måste jag nämna mina ögon som inte längre behöver glasögon. Ena ögat har ställt in sig på läsning och det andra för att se på långt håll. Jag hade glasögon för närsynthet i cirka 15 år och läsglasögon i 3 år. Som diabetiker vet man att ögonen påverkas kraftigt av det söta blodet. I takt med att min diabetes 2 läkte sig så läkte sig också mina ögon.

En hinna av socker överallt i kroppen?

Om det finns en hinna av socker överallt i kroppen hur påverkar detta vårt allmäntillstånd? Enligt mina erfarenheter så blir man så småningom rejält sjuk i någon metanol sjukdom som t.ex. diabetes, stroke, cancer eller liknande. Innan man blir ”kroniskt” sjuk så får man antagligen en rad olika signaler på att allt inte står rätt till i kroppen. Det kan vara återkommande förkylningar, värk, allergier m.m. Tyvärr har vi ännu inte lärt oss att tolka dessa signaler som egentligen är varningar till att vi behöver se över vår livsstil och framför allt vår kosthållning. Med en hinna av socker överallt i kroppen måste detta vara ett himmelrike för sockerälskande bakterier. Dessa bakterier skapar en obalans i vårt system och bidrar till att vi får metabola sjukdomar.

Kokosfett smr_124422494

Fetta in kroppen från insidan!

Det verkar vara tydligt att om man äter mycket naturligt fett och lite kolhydrater så blir det balans i kroppens system. Det verkar också som att en försockrad kropp kan läka sig om den får rätt bränsle.  I varje fall har rätt bränsle läkt min kropp utan några som helst tvivel.

11 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hej Mats verkar intressant, undrar om jag kunde bli av med min stelhet och problem med min slitna höftled, om jag bytte kost. Kanske värt att testa.

    Gilla

    • Våga prova!
      Hälsningar Mats

      Gilla

  2. Nu ska jag vara en välmenande tråkmåns.
    Du menar nog AGE och inte AEG som för mig är ett märke som säljer bl.a. elverktyg.

    Gilla

    • Tack Sten, ibland blir det bara för många bokstavskombinationer.
      Hälsningar från Mats

      Gilla

  3. […] Mer att läsa om försockring av kroppen. […]

    Gilla

  4. Reblogga detta på Fet Hälsa and commented:

    Mer om försockrade kroppar!

    Gilla

  5. Hej Mats

    Vad hade du för synfel när det var som värst?

    Gilla

    • Hej Håkan, jag hade 2,5 på mina läsglasögon och min syn på långt håll har jag inga siffror på men jag hade glasögon i 15 år ungefär.
      Hälsningar
      /Mats

      Gilla

  6. […] AGE-försockrad i kroppen! […]

    Gilla

  7. […] dvs fick en sockerhaltig yta som började täcka insidan på min kropp. Detta medförde att PH-värdet i min kropp försurades tack vare den karamelliserade insidan av min kropp. Försuringen medförde […]

    Gilla

  8. […] helt enkelt lättare mottagliga för olika slags inflammatoriska tillstånd/sjukdomar. Läs mer om karamelliseringen av […]

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.