Grapefrukt, nyttig men farlig(tillsammans med läkemedel)

december 21, 2012 kl. 11:25 f m | Publicerat i Okategoriserade | 9 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

images

I dagen GP har man en stor bild på framsidan föreställande en grapefrukt. I artikeln påstås det att grapefrukt kan vara farligt tillsammans med mediciner och kan påverka medicinen negativt. Enligt en ny studie kan så många som 43 olika läkemedel påverkas negativt av grapefrukt.

-Grapefruktjuice må låta oskyldigt men dess påverkan på läkemedel är allvarlig, säger Magnus Axelsson, Med.Dr. och specialistläkare vid sektionen för klinisk farmakologi på SU/Sahlgrenska sjukhuset.

-Ett läkemedel bryts ner i kroppen av i bl.a. tarm och lever. Nedbrytningen kan påverkas av andra läkemedel, naturläkemedel och ibland också av mat, enligt GP.

Enligt GP kan det kolesterolsänkande medlet Simvastastin tillsammans med grapefrukt ge upphov till muskelbiverkningar i form av smärtor och i sällsynta fall allvarligt muskelsönderfall.

Mina kommentarer till artikeln;

Jag har funnit att vit grapefrukt är den enda frukt som jag kan äta utan att riskera att få för mycket fruktos i mig. Det betyder att den inte gör mitt blod sötare och inte underhåller inflammationer i kroppen. Att man skyller muskelsmärtor på grapefrukt i samband med ätandet av simvastatin är inget mindre än en ren skandal. Simvastatin skapar muskelsmärtor på egen hand utan hjälp av grapefrukt plus att det har en rad andra biverkningar.

Om man får så många biverkningar av 43 olika läkemedel tack vare grapefrukt så är förstås frågan; är det fel på grapefrukten eller på medicinerna? Vid en närmare koll visar det sig att de 43 olika medicinerna alla har en koppling till metabola sjukdomar som hjärt-kärl, migrän, cancer, förhöjda blodfetter, högt blodtryck, tarmsjukdomar m.fl. Alla dessa mediciner används för att lindra kroniska inflammationer i kroppen men ingen av dem har någon effekt på orsakerna till sjukdomen.

Varför håller forskarna på i fel ända av problemet hela tiden? Kroniska inflammationer skapas och underhålls av ett för sött blod. Immunförsvaret blir nedsatt och sätts ibland ur funktion. Alla dessa kemiska läkemedel är en styggelse och invaggar oss i en falsk säkerhet. Det första läkarna och forskarna borde göra är att fråga sig hur skapar vi bästa möjliga förutsättningar för att immunförsvaret ska bli starkare. Det är först när man ställer sig den frågan som kosten kommer in i bilden. Om vi inte ser sambanden mellan kosten och hälsan så får vi dras med kemi och sprutor i all evighet.

Läkarna ser inget samband mellan kost och sjukdomar/hälsa förutom att man varnar för det mättade fettet. Vi som blivit friska vet ju att det mättade fettet har blivit vår räddning.

 Vågar man gå till sjukvården och be om hjälp?

Nej, inte om man är utsatt för kroniska inflammationer. Det är min uppfattning. En diabetiker får recept på insulin och statiner, det är verkligen inget som stimulerar immunförsvaret. Idag finns bättre hjälp om man googlar på internet. Där kan man hitta mängder av folk som blivit friska med hjälp av en kostförändring. Det är bara att fråga hur dom har gjort!

9 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Jag har tidigare skrivit om detta. Jag fick en stroke, och trots bara måttligt förhöjda värden (blodtryck, blodfetter) så föreslogs jag äta just Simvastatin. Efter tre månader var jag så sjuk att jag avbröt experimentet. Enalapril för blodtrycket har jag fortsatt med, liksom Trombyl. Nu äter jag mycket strikt lchf, för att kunna gå ner i vikt och bli medicinfri på sikt. Stroken kopplar jag till långvarig stress och metabola inflammationer i kroppen (värk, leder, muskler, sömnproblem och höggradig uttröttning), inte till fyra år av moderat lchf. Visserligen känns fettmängden onaturlig, men jag har inget att förlora.

  Gilla

  • Hej Ann-Kristin, ät du fettet med gott mod. Du har allt att vinna!
   /Mats

   Gilla

 2. Det är många människor som jobbar inom läkemedelsindustrin…….så de har ju så klart sin egen vinkling. Tyvärr. Jag är glad jag inte jobbar där, det hade varit svårt som lchf:are…..

  Gilla

 3. Hej Mats.Och även alla andra LCHF folk.

  Jag önskar er alla en God Jul och Gott Nytt År!
  http://ak.imgag.com/imgag/product/preview/flash/bws8Shell_fps24.swf?ihost=http%3A%2F%2Fak.imgag.com%2Fimgag&brandldrPath=%2Fproduct%2Ffull%2Fel%2F&cardNum=%2Fproduct%2Ffull%2Fap%2F3166187%2Fgraphic1

  Wishing you and your family a very Merry Christmas and a Happy New Year. A year of good health, happiness and joy.
  May the spirit of Christmas fill your heart with Love and Peace throughout the coming year.
  Mats jag åker snart till Thailand det skall bli roligt att se hur det går med LCHF där mina värden på blod socker är nu 5,4-7,8 utan en ända tablett och sinvastinen däen står i skåpet inga problem med mage mina krokiga fingrar har börjat räta ut sig (sendragningar)
  /Bo Eriksson

  Gilla

  • Hej Bo, Du är verkligen på rätt väg utan sprutor och konstgjord kemisk medicin. Dessutom är du på väg att återställa ditt immunförsvar och det betyder att inflammationerna släpper mer och mer.
   Ha det gott i Thailand och ta ett dopp för mig med!

   God Jul och gott nytt fett år!
   /Mats

   Gilla

   • Ja det skall jag göra,jag hör av mig hur det går trevlig helg/Bo

    Gilla

 4. Grapefrukt och dess kärnor har använts förr som naturlig antibiotika för att bota vissa åkommor, så det där att inte kombinera vissa mediciner med varandra.. Kanske borde grapefrukt forskas på medicinskt?

  Gilla

 5. I like the valuable information you provide in your articles.
  I’ll bookmark your weblog and check again here frequently. I am quite sure I will learn a lot of new stuff right here! Good luck for the next!

  Gilla

 6. Är du sann? Hjälp….

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: