En intressant fråga om cancer?

december 26, 2012 kl. 11:21 f m | Publicerat i Okategoriserade | 7 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

images

Idag är annandagen och jag hoppas att alla läsare har ätit gott under Julhelgen. Jag har ätit gott och umgåtts med mina nära och kära. Julhelgen är en perfekt högtid för oss LCHF:are. Mycket fett och lite kolhydrater. Jag mår utmärkt och min kropp har blivit så känslig att den omedelbart känner om jag stoppar i mig för mycket sockerarter. Många har följdfrågor om hur jag ser på cancer med tanke på mina tidigare inlägg, Ketogen diet svälter ut bröstcancer! Cancerceller svälter ihjäl!

Fråga om cancer?

”Om det är så att cancerceller svälter ihjäl om dom inte får glukos hur blir det då med cancer man får av solen, cancerframkallande ämnen osv?
Hur ser du på det?”

Jag tror att man kan få cancer om man bränner sig i solen, särskilt om man har väldigt ljus hy. Men den avgörande frågan är egentligen inte varför man får cancer utan varför cancerceller överlever i kroppen och växer sig starkare? Cancerceller är ju en främmande organism som egentligen ska stötas bort av vårt immunförsvar. Cancerceller lever på socker, ett överskott av glukos i blodbanorna, och så länge det tillförs nytt överskott av glukos så växer sig cancercellerna större och starkare. Det är ju inte solens strålar som ger cancercellerna kontinuerlig energi utan det är solens strålar som har skadat huden vars celler sedan kan börja växa vidare som cancer. Att cancerceller växer är inte solens förtjänst utan sockrets.

Jag tror att det är en utbredd missuppfattning att det t.ex. är solen som inte bara skadar huden utan också underhåller cancercellerna. Hur kan det vara möjligt? Vi vet ju att cancerceller kräver glukos för att överleva. Det sockret får man inte av solens strålar. Solens strålar är det som skadar huden från början men sedan tar ett överskott av glukos över som energigivare för cancercellerna.

När det gäller rökning finns en liknande missuppfattning.Visst är det röken som skadar våra lungor från början men själva röken innehåller inte sådan energi att den kan ge föda till cancerceller så att vi får lungcancer. Där spelar återigen ett överskott av glukos den största rollen som energigivare till att cancercellerna fortsätter att växa. Därmed inte sagt att vi kan äta LCHF-mat och fortsätta att röka utan att det får konsekvenser för vår hälsa.

Så visst är det så att utomstående faktorer som solens strålar och rökning kan skada våra kroppar och celler. Men när de skadade cellerna inte läker sig som de ska göra utan utvecklas till cancerceller då är det det allestädes närvarande sockret  som gör att cancercellerna kan växa sig större och starkare och sprida sig. Detta tror jag starkt på.

images

Läkaren och forskaren Jan Hammarsten har under många år forskat kring prostatacancer. Enligt honom är LCHF-kosten bästa skyddet för att undvika cancer.

Varför får vi cancer?

Ingen har ännu löst cancerns gåta trots en omfattande forskning under många år. Tyvärr verkar det vara svårt för forskarna att ställa de avgörande frågorna;

1. Var kommer energin ifrån som gör att cancerceller växer och sprider sig?

2. Vilken roll spelar kosten för att cancer uppstår och växer?

God fortsättning!

7 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Varför skriver ni inte om syra/bas-balansen som är lika viktig som kolhydraterna för att slippa cancer? Nobelpristagaren Otto Warburg belönades för upptäckten för mer än 80 år sedan., och ändå är det tämligen okänt…Höj pH-värdet OCH minska på kolhydraterna för att slippa sjukdomar! ❤ Zaida Granath

  Gilla

  • Du har säkert en poäng i ditt resonemang. Jag har tidigare skrivit om Otto Warburgs upptäckter både i min bok ”Frisk av Mat” och på den här bloggen. Något skapar ju felaktig syre/bas-balans i kroppen så att vi får en toxisk miljö. Det söta blodet har här en enorm betydelse tror jag och skapar en obalans bland bakterierna i kroppen. Eftersom vi har tio gånger fler bakterier än celler i kroppen så kan förstås en obalans bland bakterierna skapa oönskade toxiska miljöer. Roten till obalansen och att det bildas en giftig miljö är för mycket glukos i blodbanorna, det är jag övertygad om.

   Gilla

 2. Tack för ditt svar. Jag har ljus hy men tycker om att sola. Har märkt att jag tål solen bättre sedan jag började med LCHF. Solar så mycket jag kan utan att bränna mig.
  Många i min omgivning har fått cancer och det kan vara bra att veta vad man ska råda dom till i deras nya situation.

  Gilla

 3. ”1. Var kommer energin ifrån som gör att cancerceller växer och sprider sig?

  2. Vilken roll spelar kosten för att cancer uppstår och växer?”

  Ytterst märkligt att cancerforskningen ej har detta som utgångspunkter för sin s k forskningtycker jag.

  Gilla

 4. With havin so much written content do you ever run into
  any issues of plagorism or copyright violation? My site has a lot of completely unique content I’ve either authored myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my permission. Do you know any methods to help stop content from being ripped off? I’d really appreciate it.

  Gilla

 5. Reblogged this on Fet Hälsa and commented:

  Idag publicerar jag ett gammalt blogginlägg tillsammans med nyheten från morgonens P1 att kosten påverkar cancer. Prostatacancer är den vanligaste cancerformen och varje år drabbas cirka 9000 män av detta. Vad man inte nämner i P1-inslaget är att man kan förebygga cancer med kosten. En prostatainflammation kan övergå till cancertumörer men kan också läkas med hjälp av LCHF-kost.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=5563192

  Gilla

  • I den svenska versionen av artikeln så som den presenterades i P1 får man intrycket av att det är den ökade mängden av vegetabilskt fett som får cancerceller att växa mera långsamt. Att dra slutsatsen att det kan vara den minskade mängden kolhydrater som är det positiva är nog inte politiskt korrekt? Däremot betonas i originalet att man egentligen inte vet om det är minskad mängd kolhydrater eller ökad mängd vegetabiliskt fett som ger denna effekt! Vem vet? Man kanske hade fått samma effekt med mättat animaliskt fett men det är det väl ingen som vågar forska på? Då utsätter man ju ev. deltagare i studien för oerhörda risker! 😉

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: