Cancerceller svälter ihjäl!

december 16, 2012 kl. 12:38 e m | Publicerat i Okategoriserade | 8 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

Låt cancercellerna svälta ihjäl genom att ta bort bränslet, glukosen i blodet. Jag har skrivit många gånger om hur ett sött blod skapar kroniska inflammationer i kroppen. Även cancer är en kronisk inflammation där cancercellerna enbart överlever tack vare att de får näring av för mycket kolhydrater (socker) i maten. En cancercell överlever inte om den inte får socker. I ovanstående inslag har CBS gjort ett inslag om en man med aggressiv cancer som svälte bort sina cancerceller tack vare en ketogen diet, LCHF.

Cancer är vår mest avskydda sjukdom men knappt någon forskning utförs på hur för mycket glukos i blodet ger cancercellerna näring. Det är så mycket känslor involverade när det gäller cancer att vi inte ens vågar ställa de enklaste frågorna. Varför får vi cancer?

CBS reportage är mycket viktigt och kan sätta igång en diskussion om varför vi inte vågar ställa de avgörande frågorna när det gäller kroniska inflammationer i kroppen. Andra typer av kroniska inflammationer är diabetes, hjärt-kärl, mag och tarmbesvär, allergier, eksem, prostata, bronkit, migrän osv.

Det går att svälta ut den kroniska inflammationen genom att ta bort bränslet, kolhydrater/sockerarter, och ersätta det med naturligt fett.

I Sverige och i många andra länder vågar inte sjukvården, som betalas av skattemedel, gå emot de de stora läkemedelsfabrikanterna. De lever på att tillverka kemiska mediciner som inte botar kroniska inflammationer utan i stället gör oss beroende av själva medicinen. Om kosten skulle få en riktig renässans och faktiskt användas som medicin så skulle vårt sjukvårdstänkande förändras i grunden.

I Sverige har vi några riktiga profiler inom sjukvården som har gjort mycket för ohälsan i Sverige. Varje gång som den ketogena kosten lyckas få ett litet genombrott är genast dessa personer framme och varnar för det mättade fettet och påstår att vår kropp måste ha kolhydrater. De ljuger naturligtvis när de t.ex. säger att det mättade fettet är farligt men varför de ljuger har jag aldrig riktigt förstått. Dessa personer får gott om plats i Tv och tidningar. Problemet är då att tusentals människor som funderar på att pröva LCHF-kosten helt enkelt inte vågar!

Vilka är då dessa personer? Professor Charlotte Erlansson har intressen i ett eget bantningspiller och vill absolut inte att vanlig naturlig mat kan fungera som medicin. Maj-Lis Hellenius är professor i livsstilsfrågor och har investerat mycket prestige i att mättat fett är livsfarligt. Professor Stephan Rössner påstår att energi in är lika med energi ut. Vi ska springa mer och äta mindre är hans devis. Det har visat sig stämma väldigt lite med verkligheten. Professor Claude Marcus påstår även han att mättat fett gör oss sjuka och feta och har satsat sin prestige på det. Kom ihåg dessa personer när paradigmskiftet med kosten blir verklighet!

8 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Wow!

  Gilla

 2. ”Fasen”, jag har börjar bli övertygad och har startat med att slopa brödet och börjat äta en matsked kokosfett i kaffet varje morron, det är jobbigt men kan vara värt ett försök. Jag har muskelreumatism och äter 10mg. kortison varje dag för att hålla nere sänkan och har gjort det i 6 år, så min högsta önskan är att komma ifrån det.Mvh.G.E

  Gilla

  • Hej Gösta, grattis till ett bra beslut. Detta kommer att hjälpa dig, det är jag helt övertygad om. Det finns en del goda brödrecept här på Fet Hälsa om du söker. Givetvis utan mjöl. Många har reumatism-problem liksom du och enda sättet att göra något åt orsaken till reumatismen är ta bort bränslet för inflammationen. Det gör du genom att sätta en låg kolhydratgräns(helst högst 5 gram kolhydrater/100 gram livsmedel) för dig själv. Sedan så ersätter du det mesta av kolhydraterna med naturligt fett. Redan efter några veckor kommer du att märka stora hälsovinster och förbättringar. Du svälter ut inflammationen genom att ta bort bränslet för den.

   God Jul men du har gett dig själv den bästa julklappen!
   /Mats

   Gilla

 3. Om det är så att cancerceller svälter ihjäl om dom inte får glykos hur blir det då med cancer man får av solen, cancerframkallande ämnen osv?
  Hur ser du på det?
  En fet god jul till dig också önskar Rolf Selin i Matfors.

  Gilla

 4. […] Idag är annandagen och jag hoppas att alla läsare har ätit gott under Julhelgen. Jag har ätit gott och umgåtts med mina nära och kära. Julhelgen är en perfekt högtid för oss LCHF:are. Mycket fett och lite kolhydrater. Jag mår utmärkt och min kropp har blivit så känslig att den omedelbart känner om jag stoppar i mig för mycket sockerarter. Många har följdfrågor om hur jag ser på cancer med tanke på mina tidigare inlägg, Ketogen diet svälter ut bröstcancer! Cancerceller svälter ihjäl! […]

  Gilla

 5. Ok. Cancerceller överlever inte utan energi. Inga celler i kroppen gör det. Så vad händer med resten av kroppen, när man svälter den?

  Gilla

  • Hej Mikael, Du ”svälter” bara genom att utesluta eller radikalt minska på sockerarterna. Kroppen kan skapa energi/ glukos från fett och protein. Därmed blir blodet inte lika sött eller alternativt bildas inte lika mycket överskottsglukos. Min uppfattning är att det är överskottet av glukos som är själva anledningen till att våra kroppar inflammeras. Kort sagt, vi behöver inte denna mängd glukos i vårt blodsystem.
   Ha det gott!

   Gilla

 6. Reblogga detta på Fet Hälsa and commented:

  Ketogen diet, LCHF-kost, nyckel till tillfrisknande.
  Nedanstående video är en av de bästa jag sett när det gäller förklaringar hur kosten påverkar vår hälsa.
  /Mats

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: