Henning Mankell skriver i GP om sin cancer!

mars 21, 2014 kl. 12:25 e m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

Henning Mankell2

Henning Mankell har i ett antal artiklar i Göteborgsposten beskrivit sin vånda över sina cancertumörer. Denna gången skriver han om att ingen ska behöva vara ensam med sin cancer. Mankell skriver väldigt bra, som den etablerade författare han är.  Han menar att många är ensamma med sin ångest och fruktan för sjukdomen.

Varje gång jag skriver om sjukdomen cancer så uppstår en olust bland många och kommentarerna kan vara präglade av ångest. I programmet ”Helt Sjukt”, som jag skrev om igår togs sjukdomen cancer upp. Bl.a. fanns där en profetia om att varannan svensk kommer att drabbas av cancer år 2030. Idag är det bara(!!) var tredje svensk som drabbas.

Mina barns mamma drabbades av bröstcancer för 8 år sedan och vår gemensamma fruktan och ångest var fruktansvärd. Der slutade med operation och tyvärr ett liv som sjukpensionär för henne.

Jag menar att vi måste våga prata om den sjukdomen och alla andra metabola sjukdomar som uppstår när vårt immunförsvar rämnar av den kolhydratrika maten och brist på naturligt fett. Om varannan svensk drabbas av cancer år 2030 så kanske det är dags att börja titta på förebyggande åtgärder.

Cancerfonden!

Cancerfonden menar att det bara är 5-10 procents del av cancer som har ärftliga faktorer. Livsstilsfaktorer bidrar till 70 procent av cancerfallen enligt cancerfonden!!!  Kanske dags att undersöka hur stor del våra kostvanor bidrar med?

”Vanligen förvärvar vi dessa genförändringar i flera steg över lång tid, förmodligen flera decennier. Det förklarar att de flesta cancerformer vanligen uppträder i hög ålder och talar för att det finns möjligheter att stoppa cancerutvecklingen genom olika cancerförebyggande åtgärder under livet”, skriver Cancerfonden.

Vad Cancerfonden beskriver ovan handlar om försockringen, karamelliseringen, av våra kroppar enligt min åsikt. Advanced Glucation End-products handlar om karamelliseringen av våra kroppar som efterhand underminerar vårt immunförsvar. Inom sjukvården kallas detta ofta för ”naturliga” åldersförändringar. Men om varannan svensk kommer att få cancer så handlar det verkligen inte om naturliga åldersbesvär. Den sockerrika kosten ställer till med detta elände och det borde vara dags att lyfta blicken ett snäpp ovanför vattenytan.

Cancercellerna ska bombas!

Men istället för att undersöka kostens inflammerande inverkan på hälsan sysslar man med allt möjligt annat. Det senaste är att man ska spränga cancerceller med en ny typ av molekyl. Vid försök på råttor så har tydligen detta gett positiva resultat. Förhoppningen är att man ska få fram ett nytt läkemedel som, så att säga, spränger cancercellerna. Den gamle Otto Warburg visste redan 1931 att cancerceller tynar bort om man tar bort näringen(socker) för dom. Men det blir förstås inget läkemedel av den kunskapen och därför används den inte.

Tack för den recensionen, den värmer!

Jag fick en recension av min bok Frisk av mat av en läsare från Tyskland. Den gör mig både stolt och glad. Hon frågar om det blir en tysk översättning av boken och den är på gång. Blir färdig i slutet av april verkar det som.

”Det låter bra, boken är så väldigt bra och lättläst, läser den nu en andra gång för att preparera mej för nästa läkarbesök. Tyskarna har fortfarande en enligt mej, väldigt sned inställning till läkarbesök, dvs, man uppsöker läkare för minsta krämpa, vilket jag märkte ganska tydligt då mina barn var små, man tittade snett på mej för att jag inte uppsökte läkare sa fort mina barn hostade eller hade lite feber. Men det är klart läkemedelsindustrin här är ju gigantisk. Dock har jag en husläkare sedan 30 ar som jag kommer mycket bra överrens med och det systemet är väldigt bra, man lär känna varandra bättre och får tillit. hälsningar Marita”

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Så glad jag blir för ditt inlägg! Så mycket viktigt och intressant du skriver om. Det finns så mycket vi själva kan göra för att förebygga cancer och hålla oss friska. Jag ska köpa din bok när jag kommer till Sverige senare i år. Hälsningar Ann-Christine

    Gilla

  2. Håller med fullständigt.
    Problemet är det att alla (även jag för några år sedan) ser på cancer som ”något man bara får” och inte kan påverka. Alla tror att det är ett gen-lotteri.
    Jag tror kost och träning kan vara en viktig nyckel till förebyggande, helt klart. Men mycket annat spelar in. Gifter (luftföroreningar, kläder, kosmetika mm) och strålning som vi utsätts för mer och mer. Min mor var flygvärdinna och fick liksom många, många av hennes kollegor, bröstcancer i tidig ålder. Strålning från flygplan och säkerhetskontrollen kanske spelade in?
    Kosten är något vi enkelt kan göra något åt så jag börjar där. Konstigt att inte vård och forskning gör detsamma.

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.