”Slö i kolan”

december 10, 2014 kl. 2:24 e m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

images

I går hade jag ett intressant samtal med en bekant till mig som hjälper mig med mitt företag. Då för två år sedan fick han ett ultimatum av mig; om du vill jobba med oss i LCHF matkasse måste du göra en kostförändring för din egen skull. Då vägde han 10 kilo mer än idag och hade bl.a. högt blodtryck, muskelvärk och andra metabola besvär. Det syntes på honom att han när som helst kunde drabbas av en stroke eller liknande.

Jag tror att han blev väldigt förvånad av mitt ultimatum, detta hade han inte väntat sig. Han tog det på rätt sätt och började omgående med LCHF-kosten. Han klippte sina simvastastin-tabletter på mitten för att halvera sin dos. Han minskade även ner sin blodtrycksmedicin. Det är ju det fina med LCHF-kosten att man kan fasa ut kemiska mediciner och snart ta bort dom helt och hållet. De behövs inte.

Han berättade då att hans professor hade sagt, för 17 år sedan, att han var tvingad att äta kolesterolsänkande medicin som simvastatin resten av livet. Resten av livet, det låter som om Gud fader själv har uttalat sig. Hur kan man vara så pompös undrar jag? Hur kan man ”tvinga” någon att äta statiner livet ut?

Två år senare!

Idag är det andra tongångar från min vän. Inga statiner alls sedan ett år tillbaka. Därmed försvann muskelvärken och andra obehag. Bl.a. upplevde han att numera har han mycket lättare för erektion. Under de 17 åren med kolesterolsänkande medicin så hade han problem med det. Dessutom kände han sig ”slö i kolan” under alla de åren med statiner. Nu känner han en påtaglig skillnad. Min vän behöver inte längre sin blodtrycksmedicin eftersom blodtrycket har sjunkit till normala nivåer. Han väger numera 10 kilo mindre och hans barn tycker att pappa har blivit 10 år yngre.

Mina kommentarer!

Man kan konstatera att min vän inte hade diabetes, inte hjärt -kärlsjukdom, inte cancer men låg verkligen i rikszonen för att drabbas av någon hjärtåkomma. Han hade en inflammerad kropp som bara väntade på nästa fas. Sjukvårdens sätt att ”behandla” honom med statiner, blodtryckssänkande och blodförtunnande mediciner var ju egentligen endast ett sätt att lindra resan ner i skiten. Orsakerna till detta metabola förlopp känner sjukvården inte till och därmed kan de inte behandla patienter på rätt sätt.

Det är verkligen helt sjukt att försöka förstöra och minska kolesterolets förmåga att hjälpa immunförsvaret. Det är ju precis tvärtemot vad man borde göra. Sjukvården borde självklart stödja och uppmuntra alla åtgärder som stimulerar och stärker immunförsvaret. Idag gör man tvärtom!!

Jag tycker att min väns kommentar ”slö i kolan” är ganska talande. Han upplevde alltså att han hade svårare för att tänka klart, svårare för problemlösning osv. Han upplevde att hjärnans förmåga kändes sämre tack vare simvastatin i 17 år. Det är kanske inte så konstigt att han kände så. Om man har högt blodtryck så blir flödet sämre i blodbanorna och det gör att hjärnan får mindre näring. Man har ju trott att det är fettet som orsakar förträngningar i blodbanorna och därför försöker man sänka kolesterolnivåerna. Men om det istället är den egna kroppens bakterier som äter sig fast på den karamelliserade ytan i blodbanorna och skapar förträngningar (sår) så är det ju helt meningslöst med kolesterolsänkande medicin.

Istället bör man forska i varför det uppstår en sockerhinna/karamellisering i blodbanorna och andra delar som vänder immunförsvaret mot den egna kroppen? Jag tror att det är mycket enkelt. Idag stoppar vi oss mängder med olika slags sockerarter/kolhydrater som gör kroppen försockrad. Dessutom har vi lärt oss att vara rädda för det naturliga fettet. Allt detta gör att många drabbas allt tidigare av metabola sjukdomar som underhåller kroniska inflammatoriska tillstånd i kroppen. Kanske helt i onödan!

Klicka på boken nedan så kommer du till sidan där du kan beställa min bok ”Frisk av mat”! Obs, du hinner få den innan Jul. Det tar bara någon dag att skicka den inom Sverige.

IMG_0040

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Ja Mats,man kan undra hur många människor som vi tycker beter sig underligt på ett sätt som man inte kan förklara, att det kanske år så att de tar statiner.

  Jag fick reda på att damen 80+ som släktingarna bedömde som besvärlig, hopplös och alltid trött, står på statiner.
  En sambo till en dam på 70+ fick flytta till en husvagn på grund partners dåliga humör. Hon tog på statiner. Men han kunde flytta hem igen när hon slutat med statiner.

  Sens moral: Uppträder någon oförklarligt konstigt ,aggressivt eller är trött eller klagar på värk. Fråga alltid om de tar statiner.

  Men tyvärr är det osäkert att de är beredda att vill sluta med dem. Den vita rockens makt är stor. Men man får i alla fall en förklaring.

  Kan det vara så att man inriktar sig på äldre damer som inte är vana att ifrågasätta doktorn? Fördomsfullt ? Nej, jag känner väl och kämpar med den generationen.

  Gilla

 2. Min mamma har haft ont i kroppen i flera år..och äter statiner. Har försökt få henne att sluta men hennes generation ( 74 år) litar ju på att läkarna vet bäst. Håller på med en övertalningskampanj för att få henne att sluta…

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: