Snoppbakelse mot prostatacancer!

november 3, 2015 kl. 3:51 e m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

snoppbakelse

För varje snoppbakelse som säljs går 5 kronor till Cancerfondens kampanj mot prostatacancer nu i november månad. Ett bageri i Karlstad har lyckats med sin marknadsföring och säljer snoppbakelser som aldrig förr. Ja, bageriet har ju inte sålt sådana förut men den normala försäljningen av bakelser har ökat med tusentals procent.

Nu kan man tycka att detta lilla reklamtrick att tillverka och sälja snoppbakelser är både roligt och charmigt om det inte vore för en sak; dessa bakelser består i stort sett bara av socker. Prostatacancer liksom alla cancerceller får sin näring av allt för mycket glukos (blodsocker) som blir över när de friska cellerna har fått sitt.

Detta faktum är välkänt att cancerceller behöver 20-30 gånger mer glukos än vanliga friska celler. Redan 1926 fann en tysk forskare, Otto Warburg, att cancerceller kräver mycket mer sockerbränsle än vanliga celler. Han fick t.o.m. ett Nobelpris i samband med den upptäckten 1931.

Mitt i allt det roliga med snoppbakelser blir detta stötande och makabert framför allt för de män som redan drabbats av prostatacancer. Prostatacancer är den cancerform som är den vanligaste cancerformen bland män. Idag drabbas var tredje svensk man av prostatacancer.

Jag själv var predestinerad av drabbas av prostatacancer eftersom jag gick omkring med prostatainflammation i många år. Nu vände utvecklingen med hjälp av LCHF-kosten och inflammationen i prostatan läkte sig. Alltså när jag tog bort sockret/kolhydraterna ur maten och ersatte detta med naturligt fett som smör läkte sig mina inflammatoriska tillstånd i kroppen inklusive prostatainflammationen.

Så här skriver Lars om sin prostatacancer!

”Har nu läst Din bok med stort nöje. Jag har i princip följt samma kost som Du beskriver i Din bok. Förutom att hålla mig till en LCHF kost tar jag en hel del tillskott som jag gjort en liten sammanfattning av och bifogar. Om det nu är tillskotten eller LCHF som fått mig att bli fri från min Prostatcancer vet jag ju inte. Fortsätter dock som tidigare eftersom jag kommit in i de rutinerna. Mår bra och tränar i princip varje dag. Siktar på mitt 43:e Vasalopp om jag bara blir fri från en envis ischiasnerv som kom i kläm efter senaste loppet och som jag nyligen opererat utan större framgång. Är nu inne på mitt 71:a år, men känner att jag presterar lika bra tider i Vasaloppet som när jag började åka. Kosten?Berättade om boken för en av min seglarvänner som jag skulle uppskatta om Du skicka en bok till honom. Skicka även två böcker till mig på nedanstående adress som jag kan ha och dela ut till vänner.Tala om vad jag blir skyldig så för jag över pengar omgående.

Hälsar Lars”

Den kolossala okunskapen!

Det är inget skäl att bli upprörd av en stoppbakelse. Däremot kan man bli upprörd av den otroliga okunskap som finns om vilka skador som sockret/kolhydraterna orsakar. Radions Erik Blixt intervjuade glatt bagerskan från konditoriet i Karlstad som bakar snoppbakelser för fulla muggar och tyckte förstås att det var utmärkt att bageriet skänker 5 kronor till cancerfondens kampanj mot prostatacancer. Varken journalisten Erik Blixt eller snoppbagerskan från Karlstad ser väl det makabra i att sälja bakelser fulla av socker för att stödja kampanjen mot prostatacancer. Gör ni?

Här kan ni läsa om läkaren som ägnat 20 år till att forska om prostatacancer. Vad han kommit fram till? Jo att LCHF-kost läker och förebygger prostatacancer.

Beställ min bok ”Frisk av mat” om du vill ha praktisk hjälp! Boken kostar 195 kr. Beställer gör du här!

If you want to buy my new English book ”Health through Food” you  just send an e-mail to lindgren.mats@comhem.se or to info@lchfmatkasse.se and I will get back to you with instructions of payment. The price for the book is 255 SEK if you are within Europe including freight.

2015-11-02 15.44.03

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jag finner dessa kampanjer osmakliga, det gäller även rosa bandet m.fl. De sålde kanelbullar med rosa formar och andra liknande saker. Det är rent bedrägeri, dessa cancerfonder bekostar forskning under väldigt lång tid, utan verkliga resultat. De söker en nål i fel höstack, som någon så fyndigt skrev nyligen.

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.