Medicin kontra naturlig kost!

december 2, 2012 kl. 11:29 f m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

_JHE4768  Verses  images

Något som vi sällan uppmärksammar är att medicinerna kan hindra immunförsvarets funktioner. Om man t.ex. regelbundet äter statiner för att få ner kolesterolvärdena så gör man det av anledningen att man är rädd för att ökade fettnivåer i blodet ska skapa förtätningar i kärlen. För det första så är ju tanken att fett ska slamma igen kärlen en feltanke redan från början. Fett smörjar!

Det finns inte ens någon diskussion om att kolesterol fyller en viktig uppgift som byggstenar för våra hormoner. Det finns förstås en anledning till att vår lever själv skapar 80 procent av kolesterolet som vi behöver. Produktionen av kolesterol upphör aldrig utan produktionen är i full gång beroende på vilka behov som kroppen har. Om vi utsätter kolesterolproduktionen för påfrestningar genom att medicinera med statiner så kan detta naturligtvis störa hela balansen i kroppen.

Ungefär samma problematik inträffar för de diabetiker som har nummer 2. Om man tillför extra insulin för att få ner sockerhalten i blodet så kan detta medföra att bukspottkörtelns producerar ännu mindre insulin. Då blir detta en negativ spiral som kan medföra att personen blir ännu sjukare. Detta kallas ibland för ”Naturalförloppet” av diabetessköterskor och läkare och är allmänt accepterat inom sjukvården.

Människor som lider av värk har inte så många alternativ. Det handlar om värk- och inflammationsdämpande tabletter för att lindra för stunden. Men enligt mitt sätt att se på saken så signalerar kroppen för fullt att något inte står rätt till genom värken. Kroppen talar om för oss genom värk att det pågår en inflammation i kroppen som inte läker sig. Alltså som vårt immunförsvar inte kan försvara oss emot med nuvarande förutsättningar. Sjukvården är på sätt och vis inne på rätt spår genom att skriva ut inflammationsdämpande tabletter. Men ursprunget till inflammationerna, dvs för sött blod, åtgärdas inte.

Jag själv hade ju kronisk värk i rygg, axlar och nacke i femton år. När jag besökte ortopeden fick jag voltaren och inflammationsdämpande tabletter. Hos sjukgymnasten fick jag ett träningsprogram mot smärtan och hos naprapaten fick jag beskedet att en kota låg snett och att det krävde 10 behandlingar. Visst hjälpte de olika åtgärderna lite grann men bara för stunden. Min värk vara kroppens rop på hjälp att nu fungerar inte immunförsvaret längre. Du måste se till att sätta stopp för inflammationerna i kroppen sa min kropp till mig genom värken.

Jag menar inte att man kan ta bort medicinerna helt, åtminstone inte i början. Jag menar att medicin och kost måste börja interagera med varandra. Om man har värk är det kanske nödvändigt att ta smärtstillande till en början men skall naturligtvis interagera med en kostomläggning som minskar inflammationsnivån i kroppen. Läkaren borde informera om att det finns ett skäl till att inflammationerna inte självläker i kroppen. Immunförsvaret måste få bättre förutsättningar och då är en kostomläggning nästan enda alternativet.

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Jag har ju blivit så otroligt mycket bättre gällande min värk och är övertygad om att min omläggning till lchfkost är den största anledningen. Har snart ätit lchf i ett år. Har tyvärr en bit kvar dock och har faktiskt varit något sämre de senaste veckorna. Kan det ta ganska lång tid för kroppen att läka sig och bli helt frisk? Har ju hört att effekterna av just gluten ibland kan ta flera år att bli av med. Vet du?

  Gilla

  • Du har helt rätt Lella att det faktiskt kan ta ganska lång tid. Allt beror ju på var och ens förutsättningar. Jag själv känner att jag fortfarande gör hälsovinster med LCHF-kosten. Det fina är att kurvan hela tiden pekar uppåt, inte neråt som i Sjukvårdens naturalförlopp. Läkningsprocessen i kroppen kan nog dippa ibland och det känns som om man står still. Men om du hänger i så känner kroppen att den här personen menar allvar och då börjar läkningsprocessen igen.
   /Mats

   Gilla

 2. Fick detta i mejlboxen och undrar: Kan inte du kontakta henne och berätta om LCHF? http://www.vetenskaphalsa.se/mekanismer-bakom-insulinfrisattning/

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: